Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Nieuwe data Europese tour

James Taylor heeft de nieuwe data voor de recent uitgestelde Europese tour in 2022 aangekondigd. De tour zal nu starten in september 2022 in Spanje. Het concert in Amsterdam is verplaatst naar 5 oktober 2022.

Europese tour uitgesteld

Door onzekerheden omtrent beperkingen in het kader van Covid-19 heeft James Taylor helaas moeten besluiten zijn Europese tour uit te stellen. Vervangende data worden z.s.m. aangekondigd.

Carole King & James Taylor: Just Call Out My Name

Deze week is de nieuwe CNN Films documentaire “CAROLE KING & JAMES TAYLOR: Just Call Out My Name“ aangekondigd. De documentaire volgt James en Carole King tijdens de Troubadour Reunion tour in 2010.

De documentaire is geregisseerd door Frank Marshall en zal in eerste instantie te zien zijn op 2 januari 2022 op CNN. Later in 2022 zal de documentaire te streamen zijn via HBO Max. HBO Max wordt vanaf medio 2022 ook beschikbaar in Nederland, de documentaire zal dus ook in Nederland beschikbaar zijn. Danny Korchmar was betrokken bij de audiobewerking voor de documentaire.