Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Here It Is: A Leonard Cohen Tribute

James Taylor is een van de artiesten op een nieuw tribute album voor singer/songwriter Leonard Cohen. Klik hier om te luisteren naar James' cover van "Coming Back to You" op YouTube.

Het door Larry Klein geproduceerde album Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen zal ook covers bevatten door Norah Jones, Peter Gabriel, Mavis Staples, Sarah McLachlan en Iggy Pop. Het album komt uit op 14 oktober.

Vaste gast bij The Late Show

James zal vanaf 1 augustus een week lang de vaste musicale gast zijn bij The Late Show with Stephen Colbert op de Amerikaanse zender CBS. JT is een van de drie muzikanten die deze zomer een week zullen samenwerken met Stay Human, de huisband van The Late Show.

Zomertour V.S.

James Taylor heeft deze week een zomertour door de Verenigde Staten aangekondigd. Tickets gaan komende week in de voorverkoop.