Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

Tour 2019

De officiele JT website heeft recentelijk de eerste data voor een tour in 2019 aangekondigd. Meer data worden binnenkort aan het schema toegevoegd. Net als in vorige jaren zullen James Taylor en band op tour vergezeld worden door Bonnie Raitt en haar band.

Naast deze tour zullen James Taylor en band vanaf eind april 2019 ook 12 keer optreden in Ceasar's Palace in Las Vegas.

James Taylor samen met Joe Walsh and anderen op VetsAid 2018

Op 11 november speelt James Taylor, samen met Don Henley, Chris Stapleton and Haim op Joe Walsh' tweede jaarlijkse benefiet voor veteranen.

Recensie: James Taylor in Pompeï

Afgelopen zondag (22 juli) trad James Taylor op in het prachtige oude Romeinse amfitheater bij de opgravingen van Pompeï. Iets na half negen kwam hij het podium opgelopen om het voorprogramma aan te kondigen: Bonnie Raitt. Raitt werkte zich door een erg gevarieerde setlist, met onder andere een prachtige versie van "Angel of Montgomery" en een duetversie van "Nick of Time", met James' achtergrondzanger Arnold McCuller. Raitt had het duidelijk erg
naar haar zin, en besloot ter plekke ook nog om haar grootste hit "I Can't Make You Love Me" te zingen en droeg het op aan James. Haar set eindigde met, "Thing Called Love", waarbij James Taylor ook meespeelde en zong.


Na een korte onderbreking was het eindelijk tijd voor James' deel van het concert. Zijn stem moest in het begin, zeker tijdens het eerste nummer "Carolina in My Mind", even opwarmen, maar klonk daarna gelukkig weer zo warm als altijd. Dit was de eerste keer dat James zijn volledige band, inclusief blazers en percussie bij zich had in Europa. Het was een genot om deze professionals aan het werk te zien en te zien hoe veel plezier ze maakten. De blazerssectie, bestaande uit Lou Marini en Walt Fowler, had op diverse nummers 'dansjes' ingestudeerd, en bij "Mexico" werden zelfs grote sombrero's opgezet.


James' set was iets korter dan normaal en bevatte deze keer voornamelijk James' bekendste nummers. Voornaamste uitzondering hierop was een ontzettend leuke, swingende latinversie van "First of May". Andere hoogtepunten voor mij waren onder andere "Don't Let Me Be Lonely Tonight", met een prachtige saxofoonsolo, en "Sweet Baby James", waarop James' stem nog steeds zo geweldig klinkt. Tegen het einde van het concert speelde men "Shed a Little Light", wat in de laatste jaren een nieuwe standaard op de setlist lijkt te zijn geworden.


Voor het toegift werd Bonnie Raitt het podium opgehaald, waarna ze samen een cover van Chuck Berry's "Johnny B. Goode" speelden. Hierna volgde "You've Got a Friend", wat ook in Italië door iedereen zachtjes werd meegezongen. De perfecte afsluiting van het concert was een prachtig gezongen duetversie van "You Can Close Your Eyes", enkel begeleid door James op gitaar. Na deze prachtige avond in de buitenlucht kan ik in ieder geval al niet meer wachten tot James terugkomt naar Europa, laten we hopen dat snel is !


Band
Steve Gadd - Drums
Michito Sanchez - Percussie
Jimmy Johnson - Basgitaar
Michael Landau - Gitaar
Kevin Hayes - Keyboards
Walt Fowler - Trompet, keyboards
Lou Marini - Saxofoon, fluit
Andrea Zonn - Zang, viool
Arnold McCuller - Zang
Kate Markowitz - Zang

Setlist
Carolina in My Mind
Country Road
Sunny Skies
Walking Man
First of May
Up on the Roof
Steamroller
Don't Let Me Be Lonely Tonight
Handy Man
Mexico
Something in the Way She Moves
Sweet Baby James
Fire and Rain
Shed a Little Light
Your Smiling Face
Shower the People
How Sweet It Is (To Be Loved by You)

Johnny B. Goode (met Bonnie Raitt)
You've Got a Friend
You Can Close Your Eyes (met Bonnie Raitt)