Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

VS tour uitgesteld tot 2021

Vanwege de coronacrisis wordt de gezamenlijke tour van James Taylor en Jackson Browne door de VS uitgesteld tot volgend jaar. De nieuwe tourdata staan nu in de agenda.

Eerder aangeschafte tickets blijven geldig. Het is ook mogelijk je geld terug te krijgen door contact op te nemen met de locatie waar je je ticket hebt gekocht.

Canadese tour uitgesteld

Vanwege de snelle verspreiding van COVID-19 heeft James Taylor besloten zijn Canadese tour, die zou beginnen in april, uit te stellen. Nieuwe data worden op een later moment bekend gemaakt.

Fijne 72ste verjaardag James!

James Taylor is geboren op 12 maart 1948. Van harte gefeliciteerd met je 72ste verjaardag James!