Welkom op James-Taylor.nl


James Taylor (1948) is al sinds de late jaren zestig actief als zanger, gitarist en songwriter. Velen zien hem - terecht - als vader van het singer-songwriter genre dat populair werd in de jaren zeventig. Zijn introspectieve nummers, virtuoze akoestische gitaarspel en warme tenorstem sloegen direct aan en leidden tot een stroom van succesvolle singles en albums. Onder zijn bekendste hits zijn "Fire and Rain", "You've Got a Friend", "Carolina In My Mind", "Handy Man", "Sweet Baby James" en "Little More Time with You". Hoewel zijn bekendste nummers al ruim veertig jaar geleden werden uitgebracht, is zijn carrière allesbehalve gestagneerd. Hij brengt nog regelmatig nieuwe albums uit en zijn concerten behoren tot al jarenlang tot de meest succesvolle en gewaardeerde in de wereld.

Op deze website vindt u alles wat u moet weten over James Taylor. Van de laatste nieuwsberichten en tourschema's tot een overzicht van alle muziek die op dit moment van James Taylor beschikbaar is.

James Taylor zingt het "American Songbook"

Diverse media maken deze week melding dat James Taylor werkt aan een album met Amerikaanse (jazz) klassiekers. Het album komt waarschijnlijk dit najaar uit. Op het album werkt James samen met de vermaarde jazzgitarist John Pizzarelli en met producer Dave O'Donnell, die ook zijn meest recente albums produceerde.

In tegenstelling tot veel andere albums waarop het "American Songbook" centraal staat, zal James' album sterk gebaseerd zijn rondom zijn eigen gitaararrangementen van enkele van zijn favoriete nummers. Er is nog geen zekerheid welke nummers op het album zullen staan, maar uit diverse interviews weten we dat nummers zoals "My Blue Heaven", "Teach Me Tonight", "God Bless the Child" en "Moon River" zijn opgenomen.

Tour 2019

De officiele JT website heeft recentelijk de eerste data voor een tour in 2019 aangekondigd. Meer data worden binnenkort aan het schema toegevoegd. Net als in vorige jaren zullen James Taylor en band op tour vergezeld worden door Bonnie Raitt en haar band.

Naast deze tour zullen James Taylor en band vanaf eind april 2019 ook 12 keer optreden in Ceasar's Palace in Las Vegas.

James Taylor samen met Joe Walsh and anderen op VetsAid 2018

Op 11 november speelt James Taylor, samen met Don Henley, Chris Stapleton and Haim op Joe Walsh' tweede jaarlijkse benefiet voor veteranen.